Aşırı Vucut Terlemesi

Sevgili okurlar,

Terleme sitemizin ana konusu Lokalize Hiperhidroz yanında birçok hastamızın ortak sorusu ve sıkıntısı olan genel vucut terlemesine değinmek istiyorum. Genel Vucut Terlemesi : Basit bir efor yada havadaki ısı artışına bağlı kişinin tüm vucudunun terleme ile cevap vermesi olarak tanımlayabiliriz.  Genellikle avuç içleri terli değildir. Baş, boyun, saç dipleri , koltuk altı, kollar, sırt, iki göğüs arası, bacaklar özellikle diz altı terlidir..  Uyaranlı ( bu uyaran sınav, bir büyükle konuşma, pc başında oyun oynama, kız veya erkek arkadaş ile buluşma, araba kullanma gibi ) lokalize hiperhidroz da ise avuç içleri ayaklar ve koltuk altı veya yüz terlemesi ile kendini gösterir. Üstte bahsettiğim vucut terlemesi hemen hemen hiç yoktur veya azdır.. Bu gibi durumlarda vucut terlemesi ne kadar az veya yok ise hastanın operasyonda faydalanması o kadar iyi olur.. Uyaranlı terlemede ortam ısısı yüksek ise ve lokalize terlemeye tüm vucuta atılıyor ise Klipsli veya Klipssiz ETS sonrası vucut terlemesi rahatsız edecek derecede çok olabilir.. Bu hastalarımız ile operasyon kararı verirken dikatli olmak zorundayız..

One Comment

  1. mrb. benim el ayak koltuk altı bel ve kalça şeklinde tüm vücudum aşırı terliyor. ellerime botox yaptırdım hiç bir etkisi olmadı. dahiliye ve endokrinoloji uzmanlarıyla görüştüm. çeşitli testler yaptılar. hiç bir bulguya rastlanmadı. fikrinizi alabilirmiyim teşekkürler.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>